субота, 26. октобар 2013.

Poletela Er Srbija

BEOGRAD - Nova nacionalna aviokompanija Er Srbija „poletela“ je prvim letom aviona Erbas A319 - Novak Đoković, sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ za Abu Dabi, što je zvanični početak rada te kompanije čiji je cilj da postane vodeća u regionu.
U Abu Dabi prvim letom nacionalne aviokompanije Er Srbija, kojim je otvorena i redovna linija Beograd - Abu Dabi, otputovala je delegacija iz Srbije koju predvodi prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.


U avionu za Abu Dabi su i generalni direktor „Er Srbije“ Dane Kondić, ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, ministar finansija Lazar Krstić, zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa UAE Mladan Dinkić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, više profesora za Beogradskog, Niškog i Novosadskog univerziteta, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, privrednici, predstavnici medija...

Od danas Er Srbija će uspostaviti nove letove sa matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu pored Abu Dabiju, ka Banja Luci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu koji će biti realizovani do kraja godine.

Vlada Srbije je u avgustu potpisala sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim je predviđeno da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postane vlasnik 49 odsto kapitala srpske aviokompanije, kao i ugovor o petogodišnjem upravljanju srpskom nacionalnom aviokompanijom.
Pre prvog promotivnog leta „Er Srbije“, Vučić i Kondić su poručili da je taj let važan i za Srbiju i za kompaniju.

Нема коментара:

Постави коментар