среда, 30. октобар 2013.

„Suhoj“: Poleteo još jedan eksperimentalni model ruskog lovca

MOSKVA – Poleteo je još jedan, peti po redu, eksperimentalni model ruskog lovca pete generacije.
Novi perspektivni frontovski avion PAK FA svoj prvi let je izveo u Komsomoljsku na Amuru, saopštila je kompanija „Suhoj”.

„Sa fabričke piste uzleteo je peti po redu eksperimentalni model perspektivnog lovca” – rekao je agenciji Interfaks predstavnik kompanije.
Prema njegovim rečima, tokom nedavne radne posete Komsomoljsku na Amuru upravo je ova letelica bila predstavljena premijeru Dmitriju Medvedevu.
Na aero-kosmičkoj izložbi MAKS-2013 u podmoskovskom Žukovskom, gde su posetioci mogli da posmatraju vrhunske manevre i akrobatske letove najnovijeg lovca, komandant ruskog Ratnog vazduhoplovstva, general-potpukovnik Viktor Bondarjev, objavio je da će PAK FA u upotrebu ući 2017. godine.
Bondarjev je dodao da će krajem ove godine novi lovac biti predat Ratnom vazduhoplovstvu radi testiranja, a da su svi sistemi njegovog naoružanja već prošli testiranja.
5 gen avion2 Suhoj: Poleteo  još jedan eksperimentalni model ruskog lovca
Prvi let eksperimentalnog lovca pete generacije bio je 29. januara 2010. godine – takođe u Komsomoljsku na Amuru.

Četvrti model ovog lovca svoj prvi let imao je 12. decembra 2012. godine.
U poređenju sa lovcima prethodne generacije, PAK FA poseduje niz jedinstvenih sposobnosti, a u sebi sjedinjuje funkcije jurišnog aviona i lovca.
Korišćenje kompozitnih materijala i inovacionih tehnologija, zajedno sa aerodinamičke kompozicijom aviona i merama za smanjenje radarske primetnosti njegovog motora i cele letelice. Do najnižeg danas dostižnog nivoa – i za radarske, otpičke i infracrvene „lovce“.

Нема коментара:

Постави коментар