недеља, 27. октобар 2013.

Svečano dočekan Er Srbijin „prvenac“ iz Abu Dabija

BEOGRAD - Prvi avion avikompanije Er Srbija, „erbas A319“, vratio se jutros iz Abu Dabija za Beograd, a prvi putnici su dočekani uz tradicionalnu srpsku pogaču i so.
„Prvenac“ u novoj floti Er Srbije, koji je juče otvorio redovnu liniju Beograd - Abu Dabi i tako označio zvanični početak rada nove srpske aviokompanije, sleteo je jutros na beogradski aerodrom 35 minuta ranije.


Avion sa 35 putnika i pet članova posade je stigao u 5 i 20 sati, a predviđeni termin za sletanje je bio u 5.55 časova.

Avion, koji je dobio ime "Novak Đoković", dočekan je u Beogradu redovnim hlađenjem vodenim šmrkovima. Putnike je zatim sa pogačom dočekala devojka u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

Putnici, uglavnom stranci, izjavili su po izlasku iz aviona da su veoma zadovoljni Er Srbijinim avionom, da je let bio prijatan, a osoblje druželjubivo.

Er Srbija će, takođe, uspostaviti nove letove sa aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu pored Abu Dabiju, ka Banja Luci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu koji će biti realizovani do kraja godine.

Ti novi letovi dopunjuju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi ove aviokompanije u okviru letnjeg rasporeda letenja za 2013. 

Er Srbija, takođe, planira da otvori još sedam novih trasa između januara i aprila sledeće godine, a do juna 2014. učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti uz letove do destinacija u 43 zemlje sa 73.000 mesta za putnike na više od 670 letova nedeljno.

Vlada Srbije je u avgustu potpisala sa Itihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim je predviđeno da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postane vlasnik 49 odsto kapitala srpske aviokompanije, kao i ugovor o petogodišnjem upravljanju srpskom nacionalnom aviokompanijom.

Нема коментара:

Постави коментар