недеља, 17. новембар 2013.

Pao avion, poginuli svi putnici i članovi posade

Avion „boing 737“ srušio se prilikom sletanja na aerodorom u ruskom gradu Kazanju, pri čemu je poginulo svih 50 osoba koje su se u njemu nalazile, saopštilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije.

Među poginulima u avionskoj nesreći, nalaze se sin predsednika republike Tatarstan Irek Minihanov i načelnik Federalne službe bezbednosti za republiku Tatarstan Aleksandar Antonov.


Prema listi putnika, u avionu je bio i sin predsednika republike Tatarstan Irek Minihanov, što je potvrdila regionalna vlada.

Portparolka ruskog ministarstva je rekla da je avion, koji je poleteo sa moskovskog aerodroma Domodedovo, eksplodirao pri drugom pokušaju sletanja i da su tom prilikom poginuli svih 44 putnika i šest članova posade.

Spasilačke ekipe pronašle su tela svih poginulih, saopštili su zvaničnici iz centra za vanredne situacije Tartarstana, zapadne republike čiji je Kazanj glavni grad.

Portparolka aerodroma u Kazanju je rekla za Itar-Taš da će aerodrom biti zatvoren najkasnije do 23 sata po lokalnom vremenu dok se letovi preusmeravaju na druge aerodrome.


Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je vladi da osnuje komisiju za hitnu istragu avionske nesreće na aerodromu u Kazanju, saopštio je njegov sekretar za medije Dmitri Peskov. Putin je izrazio saučešće porodicama i prijateljima poginulih, naveo je Peskov.

Нема коментара:

Постави коментар